bruisende zaken

Een zakelijke rekening openen als ZZP'er: waarom en hoe?

Een zakelijke rekening openen als ZZP'er: waarom en hoe?

01-08-2023

Je weet het als geen ander. Als ZZP’er zijn er een hoop administratieve taken waar je in de loop van je carrière rekening mee moet houden. Sommige taken voer je op een periodieke basis uit, zoals tijdens ieder kwartaal. Andere taken voer je op een eenmalige basis aan het begin van je carrière uit. Het openen van een zakelijke rekening is daar bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. Want door je bankzaken te regelen via een zakelijke rekening, profiteer je meteen van een aantal erg gunstige voordelen. Kom je hier graag net even wat meer over te weten? Lees dan verder in dit blog of doe alvast wat meer kennis voor je bedrijf op via op zzpdaily.nl.

Het doen van de boekhouding gaat net even wat vlotter 

Op een maandelijkse basis maak je aardig wat kosten en ontvang je natuurlijk de betaalde rekeningen van klanten. Het is dan wel zo fijn om te weten dat de kosten en inkomsten helder en duidelijk blijven. Door een zakelijke rekening te openen, ben je daar zeker van. Maar ook het doen van de boekhouding gaat net even wat sneller en makkelijker aangezien alle inkomsten en uitgaven makkelijk terug te vinden zijn op je vaste zakelijke rekening.. En dat scheelt je dus ook weer aardig wat tijd.

Het zorgt voor een erg professionele uitstraling 

Maar heb je ook al nagedacht over de professionele uitstraling van het hebben van een zakelijke rekening? Dit is namelijk ook een van de redenen waarom ZZP’ers deze keuze maken. Het openen van een zakelijke rekening, en dus het hebben van een apart rekeningnummer, oogt vele malen professioneler op facturen en als je de rekening graag wilt vermelden op je website.

Het openen van een zakelijke rekening doe je erg makkelijk online 

Gelukkig is het openen van een zakelijke rekening geen tijdrovende klus en je hebt het dus in een mum van tijd al geregeld. Hoe je dat het beste aan kunt pakken? Dit doe je vandaag de dag namelijk in een paar stappen, eenvoudig en snel online. Tip! Door verschillende banken een keer met elkaar te vergelijken, weet je mee waar je niet te veel betaalt en waar je dus de goedkoopste zakelijke rekening opent. Zo weet je dus altijd zeker dat je van de beste deal gaat profiteren. Ga je binnenkort met deze taak als ZZP’er aan de slag?

https://zzpdaily.nl/goedkoopste-zakelijke-rekening/

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).