bruisende zaken

Achter de geraniums

Achter de geraniums

01-08-2023

Niet lang na het overlijden van zijn vrouw overleed Piet heel plotseling. Na het overlijden van zijn lieve vrouw Emmy heeft hij zijn best gedaan om plezier in het leven te vinden. Met zijn zoon Jan ging hij regelmatig naar de camping. En hij is met zijn andere zoon Hans naar Duitsland geweest. Samen hebben zij de plek bezocht waar hij als jonge jongen tewerkgesteld tijdens de oorlog. Met de gezinsleden heeft hij nog lang contact gehad. Als je zo oud wordt als Piet (95), dan wordt het kringetje steeds kleiner.

Zeg maar Piet

Heel af en toe ging Piet ook naar het restaurant beneden, maar daar zat hij niet graag, want er kwamen alleen maar oude mensen, vond hij. In de zomer ging hij regelmatig met zijn scootmobiel naar het graf van zijn vrouw. Onderweg maakte Piet graag een praatje met iedereen die hij tegenkwam. Soms was hij uren onderweg.

Maar de leegte die Piet voelde na het overlijden van zijn lieve Emmy bleef. Na de uitvaart ben ik nog een paar keer bij hem geweest.

Tijdens één van mijn bezoekjes vertelde Piet dat hij een meneer in de lift tegen was gekomen. Hij vertelde hem dat zijn vrouw was overleden, waarop de man vroeg: ‘Hoe oud is uw vrouw geworden?’ Piet antwoord dat zij 94 was. ‘Oh,’ antwoorde de man, ‘een gezegende leeftijd.’ Piet is verbouwereerd over de gevoelloze reactie van de man. ‘Alsof ik geen verdriet mag hebben, ik mis Emmy heel erg.’ De laatste keer dat ik bij hem was, zat Piet achter het raam, op de stoel van zijn vrouw. Hij vroeg hoe oud ik was en ik reageerde met mijn leeftijd.

‘Ja,’ zei Piet, ‘ik ben bijna dubbel jouw leeftijd. Jij hebt nog een heel leven voor je, maar ik ga toch niet meer opnieuw beginnen? Ik zit hier maar te wachten achter de geraniums, tot ik zelf dood ben.’

‘Alsof ik geen verdriet mag hebben, ik mis Emmy heel erg.’

Ik ben 24/7 bereikbaar om u te helpen op 06-18 81 80 80

Groenhof 32, Almere | 036-52 45 554 bij overlijden 06-18 81 80 80 joyce@zorg-uitvaart.nl www.uitvaartverzorging-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).