bruisende zaken

Samen brengen wij Emmy weg

Samen brengen wij Emmy weg

01-07-2023

Zeg maar Piet Ik noem iemand van 95 niet snel bij zijn voornaam, maar voor Piet maak ik graag een uitzondering. Zittend in haar stoel voor het raam, met het broodje verse aardbeien dat Piet voor haar in kleine stukjes had gesneden nog op schoot, is zijn vrouw Emmy zachtjes overleden.

“Zo ken ik haar weer,” huilt Piet, “ik heb mijn vrouw terug.”

Piet was ontroostbaar. Hij wilde niet dat ze overgebracht werd. “Dat hoeft ook niet,” troost ik Piet. “Ik kan haar ook op bed opbaren als jij dat fijner vindt.” Het idee van Emmy in een kist is voor Piet nu nog te veel dus besluit hij haar thuis te houden. De kleine huiskamer zit vol familieleden. Zoals altijd vraag ik of er iemand is die het fijn vindt om te helpen met de verzorging. Piet wil zelf helpen. Hij doet haar sokken aan, knoopt de jurk en kamt haar haar. “Zo ken ik haar weer,” huilt Piet, “ik heb mijn vrouw terug.” In de week voor de uitvaart leer ik Piet kennen als een charmante man. De uitvaart is liefdevol en persoonlijk. Piet had graag zelf de rouwauto gestuurd, maar zijn kinderen staan dat niet toe. Piet zit naast mij als ik rij, samen brengen wij Emmy weg. Ik bezoek Piet nog een paar keer na de uitvaart. Ik doe dit werk sinds 2015, maar verzorgen met 95-jarige Piet zal ik nooit vergeten.

Ik ben 24/7 bereikbaar om u te helpen op 06-18 81 80 80

Groenhof 32, Almere | 036-52 45 554 bij overlijden 06-18 81 80 80 joyce@zorg-uitvaart.nl www.uitvaartverzorging-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).