bruisende zaken

Slimme en moderne oplossing voor de urenregistratie van je personeel

Slimme en moderne oplossing voor de urenregistratie van je personeel

12-06-2023

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar kansen om bestaande processen te optimaliseren. Digitalisering vormt hierin een steeds belangrijkere component. Neem bijvoorbeeld de urenregistratie van je personeel.

Voorheen hing je een invulschema aan de wand op; tegenwoordig gaat men steeds vaker voor uitgebreide urenregistratie software voor je personeel. De keuze voor moderne software biedt verschillende voordelen. Denk aan het feit dat de kans op fouten sterk afneemt; het invulschema raakt niet kwijt en medewerkers vergeten hun uren minder snel door te geven. Daarbij hoeft het invulschema niet langer handmatig overgenomen te worden in de systemen die je op de computer gebruikt. Data over de gewerkte uren wordt automatisch gesynchroniseerd met het beheerpaneel van je planner of HR-medewerker. In dit artikel lees je er meer over. 

Verschillende mogelijkheden om uren bij te houden 
Het bijhouden van uren kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan de koppeling van deze slimme software aan een modern kassasysteem. Ideaal voor bijvoorbeeld horecagelegenheden, musea en aanbieders van groepsactiviteiten. Op het moment dat een medewerker zich op de kassa aanmeldt beginnen diens uren te lopen. Aan het eind van de werkdag of tijdens een pauze meldt de medewerker zichzelf weer af. Naast de koppeling met een kassasysteem is ook het gebruik van een app mogelijk. Evenals de integratie met een prikklok aan de wand. Je bepaalt in dat laatste geval zelf hoe medewerkers zich identificeren; via hun bankpas, een OV-chipkaart of bijvoorbeeld een druppel. Wat krijgt jouw voorkeur? 

Automatiseer processen binnen je organisatie 
Door gebruik te maken van een slimme toepassing voor de urenregistratie van het personeel neemt niet alleen de foutgevoeligheid van een dergelijk proces af. Ook is het met de gegenereerde data binnen het systeem mogelijk om zaken te automatiseren. Laat de pauzetijd van een medewerker bijvoorbeeld automatisch toepassen op basis van diens gewerkte uren. Of stel het systeem zo in, dat je automatisch een melding krijgt op het moment dat een medewerker te laat begint met werken. Zeker wanneer je meerdere vestigingen hebt is dit een hele fijne toevoeging aan zo’n systeem. 

Vergeet een medewerker uit te klokken? Het systeem stuurt deze medewerker direct een herinnering om dit alsnog te doen. Het is zelfs mogelijk om locatierestricties in te stellen. Handig, want je wilt voorkomen dat men vanuit huis alvast inklokt. Een voorbeeld van een tool die deze functionaliteiten biedt is Shiftbase. Kijk zelf ook eens, welke meerwaarde zo’n tool jouw organisatie kan bieden. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).