column

Kwetsbaar, maar  niet weerloos

Kwetsbaar, maar niet weerloos

01-05-2022

Veel werkgevers en werknemers waren er al achter, anderen zijn er in de coronatijd achter gekomen: we zijn kwetsbaar voor alle perikelen in de buitenwereld. Ik heb het zelf pas nog ondervonden. Onlangs werd me verzocht op het werk aan te schuiven bij een sessie met verschillende buitenstaanders. De bekende brainstorm. En daar zaten we dan, schouder aan schouder, alle stoelen bezet. De meesten leken blij dat we weer ‘gewoon’ konden doen, zonder afstand te hoeven houden. Ik niet. Een (te) kleine ruimte vol met al die energieën. Het was na twee jaar prikkelarm werken te veel.

Het overviel me en daardoor lukte het niet om mijn aandacht en energie naar binnen te brengen en mijzelf weer in balans te brengen. Er restte mij niets anders dan opstaan en weggaan. Ik luisterde naar mijn lichaam en wist: ik moet handelen. Opvallend was dat ik op het moment zelf even niet in staat bleek om al mijn yogatechnieken te gebruiken en de buitenwereld uit te sluiten. Die technieken gebruikte ik wel om op adem te komen, terug in balans en de draad weer op te pakken. En zo heb ik zelf weer ervaren hoe dingen je kunnen overvallen. Daarna de uitdaging om jezelf te herpakken.

Met die ervaring kan ik anderen weer verder helpen. Zo ben ik gestart met een individueel traject voor iemand die door haar werkgever in staat wordt gesteld om de balans in het leven te verbeteren. Door vanuit de yoga te werken aan herkenning, inzicht en technieken om in het leven staande te blijven. Want we zijn dan wel kwetsbaar, maar niet weerloos.

Rodinweg 59 Almere | 06-53744367 Astrid Boutkan en Frans Zwagemakers | www.ganesha-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).