Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Wist jij dit over cocktails?

Wist jij dit over cocktails?

30-11--0001

Een avondje uit vraagt om een goede cocktail! Of een middag op het terras. Of de verjaardag van je beste vriendin. Of... is er eigenlijk niet altijd wel een reden te verzinnen om een lekkere cocktail te drinken?!

Met of zonder rietje maakt een groot verschil!

Maar waar komt de naam cocktail nu eigenlijk vandaan? Als je erover nadenkt is het immers best een vreemd woord... Daarover bestaan meerdere theorieën. De meest geloofwaardige theorie is dat het woord afstamt van cock-tailed. Deze term werd vroeger, in de achttiende eeuw, op de renbaan gebruikt om niet-zuivere renpaarden aan te duiden. Kennelijk vond men het vervolgens ook een geschikte benaming voor een niet zuiver en dus gemixt drankje. De cocktail was geboren.

Refreshing Margarita?

En zo zijn er nog heel wat meer opvallende weetjes te vertellen over cocktails. Leuk om te delen tijdens een avondje uit onder het genot van een cocktail! Wist je bijvoorbeeld dat er in de Verenigde Staten elk uur maar liefst 185.000 Margarita’s worden gedronken? En dat het daar verboden is om een nieuwe cocktail (of sterke drank) op de markt te brengen en die ‘refreshing’ (verfrissend) te noemen? Dat woord is namelijk verboden voor alles wat met alcohol te maken heeft. Hoe verfrissend de bewuste cocktail ook is...

Het probleem met een avondje cocktails drinken is dat je meestal meerdere cocktails wilt proeven. Constant maar dezelfde drinken wordt saai. Alleen… wordt er niet beweerd dat je sneller dronken wordt wanneer je verschillende drankjes door elkaar drinkt? Dat is nu ook weer niet de bedoeling! Gelukkig is dit slechts een fabel. In principe bevatten alle alcoholische drankjes ongeveer dezelfde hoeveelheid alcohol per glas (tenzij je natuurlijk een cocktail bestelt die vrijwel geheel uit alcohol bestaat). Dat je dus verschillende soorten drank binnenkrijgt, maakt daardoor geen verschil. Wat wél een groot verschil maakt is of je je cocktails met of zonder rietje drinkt. Als je ze mét een rietje drinkt, wordt de alcohol meteen opgenomen via je gehemelte. Bovendien drink je door een rietje ook vaak wat sneller dan zonder rietje. Dit samen zorgt ervoor dat je je eerder dronken voelt.

Zin in een lekkere cocktail? Op www.nederlandbruist.nl vind je ook bij jou in de regio heel wat leuke cocktailadresjes.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).