Column

Yule Traditie

Yule Traditie

01-12-2023

21 December is de Wintersolstice en dat vieren wij in de Pannehoef om 19.30 uur in Arendshof 2, Oosterhout, zaal 239. We zijn begonnen om de natuurfeesten te manifesteren.

De Kaars die de winterzon brengt. De Mistletoe, de tak van de Godin. De Dennennaalden die healing en genezing brengen. Gedroogd fruit voor een frisse geur in huis. De Yule boom met natuurlijke producten erin. De Natuur laat ons de cyclus van het leven zien. Geboorte, vruchtbaarheid, leven, oogst, loslaten en dood.

Je ziet het aan de bomen. We vieren de natuurlijke rituelen, we overdenken en je ziet je eigen leven voorbijgaan in verbinding met de natuur. En zo vieren we de acht jaarfeesten. YULE is kerst voor hoop en rust, IMBOLC is in februari, dat staat voor reiniging en vernieuwing. OSTARA is natuurlijk het paasfeest voor vruchtbaarheid. BELTANE is eenheid en healen. LITHA is overvloed en vervulling. LUGHNASADH is oogst en verandering. MABON dankbaarheid en loslaten. SAMHAIN ook wel Halloween genoemd staat voor dood en introspectie en dan gaan we weer naar de geboorte van het kerstfeest. En zo zijn de acht jaarfeesten rond.

We gaan op 21 december een Natuurlijke Wintersolstice doen.

Met de natuurelementen water, vuur, lucht, aarde en op 21 december komt daar natuurlijk ether bij. Door af te stemmen op de goddelijke wereld en de zielen te vragen wat ze nodig hebben in een reading voor iedereen, komt er hoop en rust, zodat we in gebedsmeditatie innerlijke rust mogen gaan ontvangen en gemoedelijk naar het kerstfeest kunnen gaan. Entree € 10,-

Tot 21 december Petra Busio.

www.schoolvoorlichtwerk.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10987 - SEMFA controle over beweging