bruisende zaken

Stress of  burnout-klachten

Stress of burnout-klachten

01-05-2022

Stress heeft in de eerste plaats te maken met stresshormonen en je bijnieren, dit zijn kleine hormoonfabriekjes op je nieren, waar deze hormonen worden aangemaakt.

Cortisol wordt een stresshormoon genoemd, maar een betere benaming is het anti- stresshormoon, het zorgt ervoor dat je stress langer kunt volhouden. Stresshormonen, gelukshormonen, neurotransmitters, bijnieren, hersenen, spijsvertering, immuunsysteem, het is allemaal veel meer biologie, dan psychologie.

Voeding in het algemeen en specifieke voedingsstoffen (vitaminen, mineralen en aminozuren) in het bijzonder zijn de belangrijkste oplossingen voor stress-, burn-out- en depressieklachten.

EEN BURN-OUT IS VOORAL EEN FYSIEK PROBLEEM

Acute stress is gezond, maar chronische stress is in alle opzichten ongezond. Het veroorzaakt of verergert talloze kwalen en ziekten. Dit kan uiteenlopen van darmperforatie, depressie, hartaanval of zelfs kanker. Het slaat toe op de genetisch zwakste plek van je lichaam.

Eigenschappen als wilskracht en doorzettingsvermogen, veranderen naar risicofactoren op weg naar een burn-out.

Een spijsvertering die niet goed meer werkt versterkt dit proces van roofbouw en uitputting. Cruciale voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen worden minder goed opgenomen, waardoor niet alleen je stress bestendigheid afneemt, maar ook de uitputting toeneemt.

Je ervaart niet alleen een scala aan lichamelijke klachten, maar je wordt ook psychisch volkomen onderuit gehaald.

Een burn-out lijkt op een depressie, maar er is een groot verschil. Iemand met een burn-out wil wel maar heeft geen energie meer. Iemand met een depressie wil doorgaans niet meer, maar kan dikwijls nog wel. Alhoewel een burn-out van de ene op de andere dag toeslaat is het een proces van jaren.

Met de juiste voeding, je lichamelijke gezondheid optimaliseren.

Voeding is niets anders dan informatie voor je cellen en genen. Na iedere maaltijd past jouw lichaam zich aan op basis van de voeding die het krijgt aangeboden. Voeding kan afbreken of opbouwen, ondersteunen of irriteren.

Wil je met de juiste balans in je voeding, je lichamelijke gezondheid optimaliseren? Ik geef je allerlei tips, om een gezond leven lekker te maken.

Praktijk voor Orthomoleculaire Voeding & Bioresonantie Bruggen 8-A, Rosmalen | 06-46114345 info@stronghealthrosmalen.nl www.stronghealthrosmalen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).