bruisende zaken

Puur en (h)eerlijk!

Puur en (h)eerlijk!

01-07-2019

Al van kleins af aan wist Bas Derksen het: Ik word slager! Op zijn zestiende startte hij met de slagersvakopleiding. Na het behalen van zijn diploma werkte hij o.a. 8 jaar bij een ambachtelijke biologische slagerij in Arnhem, waar hij zich het vak eigen maakte.

“Vegetarische producten en hybride vlees zijn niet meer weg te denken uit de slagerij”

In 2006 was hij toe aan de volgende stap en opende hij samen met zijn vrouw een eigen biologische slagerij: De Groene Weg in Nijmegen.

“Het fijne aan de keten De Groene Weg is dat de 12 aangesloten slagerijen gezamenlijk de inkoop doen”, vertelt Bas gedreven. “We werken al jaren samen met boeren die een verantwoord en lekker stuk vlees leveren. Onze klanten vertrouwen daar ook op.”

Totaalbeleving

Anno 2019 is De Groene Weg een bloeiende slagerij met 16 medewerkers. “Vroeger was biologisch vlees een uitzondering, tegenwoordig is het normaal en vind je het ook gewoon in de supermarkt. Wij onderscheiden ons door kwaliteit, service en persoonlijke aandacht. Bij ons is alles vers en op een ambachtelijke manier bereid. Dat proef je. Alles in onze winkel draait om vlees, vers vlees, dat maakt de beleving voor onze klanten compleet.”

Eigen worstenmakerij

Bij De Groene Weg vind je uiteraard het beste rund-, varkens-, kip- en lamsvlees. “Daarnaast hebben we worst en vleeswaren die bijna allemaal worden geproduceerd in onze eigen worstenmakerij, specifiek door onze chef worstmakerij, Mathijs Lievestro, die de titel ‘Meester Worstmaker’ draagt. Van rauwe en gekookte hammen tot salami’s, droge worsten en de lekkerste gekookte en gebraden vleeswaren: Hij maakt het allemaal.”

Het vlees van de toekomst

“We blijven innoveren, dus onlangs zijn we begonnen met het produceren van vegetarische producten én hybride vlees, dat voor 70% bestaat uit vlees en voor 30% uit plantaardige producten. Met name het laatste is een uitkomst als je minder vlees wilt eten maar niet zonder de unieke smaak van vlees kunt. Dit is ook interessant voor horeca en kookscholen, waar we eveneens veel aan leveren.”

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs in de winkel of kijk op onze website voor meer informatie!

De Groene Weg | Groenestraat 189, Nijmegen | 024-355 50 60 | nijmegen@degroeneweg.nl | www.nijmegen.degroeneweg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Signaleer voetproblemen bij ouderen!
Signaleer voetproblemen bij ouderen!
Rijk van Nijmegen Bruist

Ontdek waarom Bruist een must is!
Ontdek waarom Bruist een must is!
Rijk van Nijmegen Bruist

Lachend ouder worden
Lachend ouder worden
Rijk van Nijmegen Bruist




Word jij de next best nagelstyliste?
Word jij de next best nagelstyliste?
Rijk van Nijmegen Bruist

Make-up... de keuze is reuze!
Make-up... de keuze is reuze!
Rijk van Nijmegen Bruist

Word jij de next best nagelstyliste?
Word jij de next best nagelstyliste?
Rijk van Nijmegen Bruist


Rijk van Nijmegen Bruist

Passie voor chocola
Passie voor chocola
Rijk van Nijmegen Bruist

Deel jij de liefde voor doedels?
Deel jij de liefde voor doedels?
Rijk van Nijmegen Bruist



Mondzorgcentrum Takenhofplein
Mondzorgcentrum Takenhofplein
Rijk van Nijmegen Bruist

Gezond zitten? Zo zit dat!
Gezond zitten? Zo zit dat!
Rijk van Nijmegen Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering