bruisende zaken

Verbinden in geluk  én in verdriet

Verbinden in geluk én in verdriet

01-04-2024

Sinds 2006 voltrekt Trudy van Doeveren huwelijken als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand bij de gemeente Oisterwijk. Toen ze werd gevraagd om ook een keer een uitvaart te verzorgen, ontdekte ze dat ook dit werk haar na aan het hart lag. Onder de noemer ‘In Vertrouwen’ is ze inmiddels in te huren als trouwambtenaar én ritueel begeleider. “De rode draad is dat ik het mooi vind om levensverhalen te vertolken en een verbinding te leggen met familie en vrienden. Het geeft mij veel voldoening om zo iets voor mensen te kunnen betekenen op blije en kwetsbare momenten in hun leven.”

Iedere uitvaart is uniek

Trudy wordt als ritueel begeleider meestal ingeschakeld door een uitvaartorganisatie. “Ik heb de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor een persoonlijk afscheid dat past bij de overledene. Tijdens een gesprek, haal ik uitgebreid herinneringen op samen met de familie en doe ik mijn best om verbindingen te leggen. Onder andere door te laten zien dat er niets mis mee is om je kwetsbaarheid te tonen tegenover je geliefden en door begrip voor elkaar te kweken. Daarbij is het belangrijk om goed te luisteren en stil te staan bij wat is. Gezamenlijk komen we uiteindelijk tot een geheel van teksten, muziek en rituelen. Vervolgens is het aan mij om daar een mooi en waardevol samenzijn van te maken.”

Houvast voor de toekomst

“Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Uiteindelijk is het toch het gevoel dat bijblijft. De kunst is mensen mee te nemen in het persoonlijke verhaal van de overledene. Als de aanwezigen na afloop van de uitvaart zeggen dat ze geraakt zijn en dat ze hun dierbare beter hebben leren kennen, dan is dat het mooiste compliment wat ik kan krijgen. Daarnaast hoop ik dat mensen er iets uit meenemen voor zichzelf, zodat ze hierna weer verder kunnen. De achterkant van rouw is liefde. En die liefde blijft altijd, die wil ik ze dan ook graag meegeven.”

‘Het is mooi om levenservaringen te vertolken’

Nassaulaan 3, Oisterwijk | 06-12030775 | trudy@invertrouwen.com | www.invertrouwen.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist
SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).