BRUISENDE COLUMN

Silvana Rocha als Anne Frank:  ‘Dit verhaal mag nooit vergeten worden’

Silvana Rocha als Anne Frank: ‘Dit verhaal mag nooit vergeten worden’

01-04-2024

Het tijdloze verhaal van Anne Frank keert terug naar de theaters met de musical Je, Anne. De pas afgestudeerde Silvana Rocha heeft de eer om de rol van de jonge Anne te vertolken. “We willen het verhaal zo goed mogelijk overbrengen,” aldus Silvana.

Maak kans op voorstellingstickets en twee weken gratis streaming. Ga naar theater.nl/bruist

Toen de 22-jarige Silvana aan het eind van haar opleiding een musicalworkshop volgde, wist ze nog niet dat deze workshop haar een bijzondere kickstart van haar carrière zou geven. Gastdocent van de workshop, regisseur Frank van Laecke, belde haar later op met de vraag of ze geïnteresseerd was in de rol van Anne Frank. “Ik geloofde het eerst niet,” vertelt Silvana. “Maar ik hing al snel aan de telefoon met de producent. Daarna heb ik af en toe gedacht: ga ik dit écht doen? Ja! Ik ga dit doen!”

Gedetailleerd beeld

Je, Anne vertelt aan de hand van de dagboeken van Anne Frank het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis, zonder dat het gewijzigd, aangevuld of gedramatiseerd is. Silvana heeft zich tot in de puntjes voorbereid op haar rol: “Anne Frank schreef natuurlijk uitgebreid over wat ze voelde en wat ze dacht. Dus ik heb zoveel mogelijk informatie bij elkaar gezocht om een zeer gedetailleerd beeld van haar te krijgen.”

Musical als medium

De historie van Anne Frank blijft een beladen onderwerp. Kan een musical werkelijk recht doen aan zo’n belangrijk verhaal? “We zijn ons erg bewust van de impact en het belang van deze geschiedenis en nemen die verantwoordelijkheid ook. We gebruiken musical als een versterking voor het vertellen ervan. Het is een middel om het verhaal van de onderduikers opnieuw bij een grote groep mensen te brengen, omdat deze gebeurtenis nooit vergeten mag worden,” besluit Silvana.

Je, Anne is nog tot en met 31 mei te zien. Kijk voor tickets op Theater.nl.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist
SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).