column

Uit elkaar: Mijn ex heeft een ander idee over de schoolkeuze voor ons kind

Uit elkaar: Mijn ex heeft een ander idee over de schoolkeuze voor ons kind

01-10-2023

Het is vervelend als het niet lukt om samen een keuze te maken voor een geschikte middelbare school. Vooral in de grote steden kan dat een uitdaging zijn vanwege het geldende keuzesysteem. Kinderen die naar de middelbare school gaan zijn doorgaans elf of twaalf jaar oud, dus minderjarig.

Dit betekent dat de ouders met het gezag samen moeten beslissen naar welke school het kind gaat. Bij de beslissing zal ook het kind moeten worden betrokken. Als het niet lukt om samen tot een keuze te komen, dan zal de rechtbank om een beslissing gevraagd kunnen worden. Het kind wordt dan in de gelegenheid gesteld zijn/haar mening kenbaar te maken. Dat betekent niet dat het kind mag beslissen. De rechter kijkt naar alle omstandigheden en zal ieders belang afwegen. Als een ouder alleen het gezag over het kind heeft, dan kan deze ouder zelf de keuze maken. Het is wel aan te bevelen ook dan deze keuze met de andere ouder te bespreken. BSS kan u adviseren en begeleiden bij geschillen omtrent de schoolkeuze, met als voornaamste doel er samen uit te komen.

AMSTERDAM Overtoom 538hs 020 618 76 43 NIJMEGEN Kerkenbos 1037 06 114 000 46

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).