bruisende zaken

Van overmacht naar veerkracht

Van overmacht naar veerkracht

01-09-2020

Miranda van Amersvoort is als trainer & coach gespecialiseerd in de begeleiding van hulpverleners. Ze werkte ruim 25 jaar als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg, maar liep hier op een gegeven moment vast. Uit pure frustratie en gemotiveerd om andere hulpverleners kennis te bieden en vaardigheden te ontwikkelen, startte ze haar eigen praktijk WerkBewust. Inmiddels verzorgt ze naast individuele en team coaching trajecten ook trainingen en cursussen.

‘Leer weer vertrouwen op je eigen kunnen’

“Ik werk nog steeds twee dagen in de week als zelfstandig ambulant begeleider”, vertelt Miranda gedreven. “Daardoor houd ik feeling met de praktijk en weet ik precies waar de mensen die bij mij aankloppen, mee te maken hebben. Een gouden combinatie!”

Kijk naar jezelf

Miranda werkt vanuit een duidelijke visie. “Wil je goed contact kunnen maken met je cliënten, dan moet je als hulpverlener de moed hebben om allereerst naar jezelf te kijken en jezelf te leren kennen. Jij bent zelf immers je belangrijkste instrument. Juist in helpende beroepen is het verleidelijk over je eigen grenzen heen te gaan. “Om je bovendien bewust te maken van wat jouw gedrag teweegbrengt bij cliënten, neem ik regelmatig ook een ervaringsdeskundige mee tijdens trainingen.”

Van overmacht naar veerkracht

Met haar nieuwste cursus springt Miranda in op de actualiteit. “COVID-19 had en heeft veel impact op hulpverleners binnen zorg, welzijn en dienstverlening. In de tweedaagse cursus ‘Van overmacht naar veerkracht’ (die gepland staat op 13 oktober en 24 november) laat ik zien hoe je de draad in deze nieuwe werkelijkheid weer kunt oppakken. Hoe ga je om met de ontregeling als gevolg van COVID-19, de maatregelen en de dreiging van een tweede golf? De groep bestaat uit maximaal twaalf deelnemers, zodat ik iedereen voldoende aandacht kan geven.”

Kennis én concrete handvatten

“De cursus bestaat enerzijds uit kennisoverdracht; wat gebeurt er met je brein wanneer je traumatische ervaringen meemaakt. Anderzijds krijg je tijdens sessies EFT (Emotional Freedom Techniques) concrete handvatten mee, die je direct kunt toepassen in je eigen werksituatie. Door je in je kracht te zetten, leer je andere keuzes te maken.”

Eigenaresse: Miranda van Amersvoort | Aalsburg 1830, Wijchen | 06 44318801 | Miranda@werkbewust.nl | www.werkbewust.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11055 Anna Skincare & beauty