bruisende zaken

Gehoorbescherming op maat

Gehoorbescherming op maat

01-07-2019

Festivals en concerten, werk, schietsport, motorrijden, slapeloosheid, muziek maken, zwemmen... Dit zijn slechts enkele situaties waarbij gehoorbescherming op maat van pas kan komen. We spraken hierover met Marc Arts van akoestisch adviesbureau Arts Training & Advies.

“Gewoon communiceren zonder gehoorbeschadiging”

Adviesbureau

Met mijn adviesbureau houd ik me al ruim twintig jaar bezig met lawaaibeheersing en veiligheid”, begint Marc zijn verhaal. “In die hoedanigheid kwam ik regelmatig op bouwplaatsen en in de industrie waar gehoorbescherming een belangrijk punt is. Tot mijn grote verbazing werd er in eerste instantie weinig gehoor gegeven aan mijn advies om te kiezen voor otoplastieken, oftewel gehoorbescherming op maat. Men bleef de traditionele oorkappen en schuimdopjes gebruiken die niet comfortabel zitten en bovendien levensgevaarlijk zijn omdat je daarmee niet kunt horen als iemand je waarschuwt voor gevaar.”

Op maat gemaakt

Dat moest anders kunnen, dacht Marc, vandaar dat hij zich vijf jaar geleden verder is gaan specialiseren op het gebied van otoplastieken. “Sindsdien ben ik naast akoestisch adviseur ook otometrist. Voor de meest uiteenlopende situaties meet ik gehoorbescherming op maat aan. Deze gehoorbescherming filtert het geluid zodat je géén gehoorbeschadiging oploopt, maar wel gewoon kunt communiceren en luisteren. De otoplastieken worden voor iedereen speciaal op maat gemaakt. Dus of de oordoppen nu bestemd zijn om je gehoor te beschermen tijdens een concert of je werk of dat ze ervoor moeten zorgen dat je ongehinderd kunt slapen of lezen, het filter wordt hier volledig op afgesteld. En het mooie is, je hebt er geen last van, je voelt ze vrijwel niet zitten, ze zitten letterlijk als gegoten.”

Jaarmarkten

“Om mensen bewust te maken van de vele mogelijkheden van otoplastieken, sta ik ook op jaarmarkten waar ik in contact kom met mondhygiënisten, kinderen met autisme, muzikanten, aannemers, EHBO’ers, festivalbezoekers en hoveniers.”

Benieuwd of gehoorbescherming op maat ook iets voor jou kan zijn? Neem dan een kijkje op www.medico-otoplastics.nl of maak een afspraak.

Eigenaar: Marc Arts | Arts Training & Advies | Zandijk 30, Escharen | 06-20122109 | www.bureauata.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11088 Dive & Air / Duikflessenvullen.nl