column

Lachend ouder worden

Lachend ouder worden

01-04-2024

Met het ouder worden en het ontbreken van eigen tanden en kiezen veranderen de kaken en het gezicht geleidelijk. Een goed passend kunstgebit biedt functionele en esthetische voordelen. Verschillende varianten van kunstgebitten, zoals gedeeltelijke en volledige kunstgebitten of een duurzamer klikgebit op implantaten, zijn beschikbaar.

Een klikgebit wordt niet direct geplaatst na tandextractie vanwege mogelijke kaakslink. Tijdelijke protheses worden aanbevolen, en op basis van een foto beoordeelt de tandarts de mogelijkheid van implantaten. Het proces kost meer tijd, met implantaten enkele maanden voor het definitieve gebit.

De levensduur van een kunstgebit is 5-8 jaar, met jaarlijkse controles. Geschikt bij veel ontbrekende of onbruikbare eigen tanden, beoordeeld door de tandarts.

Aanpassen aan eten met een kunstgebit kan initiële pijn veroorzaken. Eerst zacht voedsel wordt aanbevolen. Het wennen aan praten verbetert meestal na enkele dagen oefening. Regelmatige reiniging is essentieel; tandpasta vermijden en ‘s nachts in lauw/zout water leggen.

Moderne kunstgebitbehandelingen voorkomen tandenloosheid. Een noodkunstgebit wordt direct geplaatst na het trekken van de laatste tanden. Mondveranderingen kunnen aanpassingen vereisen, maar bij stabiele kaken kan een nieuwe prothese over meerdere weken worden gemaakt. Na voltooiing kan men minstens vijf jaar van de prothese genieten.

Bezoek onze website voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Mondzorgcentrum Takenhofplein Takenhofplein 6, Nijmegen | 024 212 212 8 | balie@mctp.nl www.mondzorgcentrumtakenhofplein.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering