bruisende zaken

Ontdek de mystiek van het Oosten

Ontdek de mystiek van het Oosten

01-08-2019

De liefde van Grace Spiegel voor patronen en kleuren komt tot uitdrukking in haar dromerige portretten van Aziatische vrouwen. Op haar palet gebruikt ze niet meer dan zes basiskleuren. “Daar kan ik wel vijftig warme en serene kleuren mee mengen”, aldus Grace.

Het schilderen heeft ze niet van een vreemde. Haar vader, amateurschilder Herman Peters, had een antiekwinkel in Zandvoort en liet Grace al jong kennismaken met de schoonheid van kunst en antiek. Vooral oriëntaalse objecten en porseleinen serviezen, met name uit China, spraken haar aan. “Het is tijdloos en sereen, vol prachtige patronen en aardse tonen. Een oneindige bron van inspiratie.” Waarom juist Aziatische vrouwen? “Aziatische vrouwengezichten hebben iets ongrijpbaars. Soms zelfverzekerd, soms verlegen. Een beetje brutaal, maar allemaal met een vleugje mysterie. Zolang ik het leuk vind, blijf ik Aziatische vrouwen schilderen.”

Verkoop en exposities

De werken van Grace zijn te koop bij Store 11 in Bussum.

Op onderstaande locaties exposeert Grace de komende tijd.
• Cafe Cote, Heemstede, vanaf 20 augustus
• Picketts House, Deia, Mallorca, vanaf eind september
• Gosto Interiores & Art, Boliqueime, Portugal, tot oktober.

Kunstenares Grace Spiegel | Atelier: Koninginneweg 1, Zandvoort (alleen op afspraak) gracevanderspiegel@ziggo.nl | www.gracespiegel.com | grace_spiegel_paintings

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).