BRUISENDE COLUMN

Op zoek naar rust  in Portinatx

Op zoek naar rust in Portinatx

01-06-2020

Als we straks weer mogen reizen, wil jij natuurlijk naar jouw favoriete Ibiza. In het uiterste noorden vind je Portinatx. Een kleine badplaats, die vooral geschikt is om lekker te relaxen. Portinatx staat namelijk niet bekend om het uitgaansleven, maar om de rustige sfeer, de natuur en de prachtige stranden.

Hier tref je vooral gezinnen, stelletjes en liefhebbers van rust. Toch valt er meer dan voldoende te beleven. Het centrum is weliswaar klein, maar je vindt er meerdere goede restaurants, barretjes, winkels, supermarkten en een apotheek. Oftewel: alles wat je maar nodig hebt voor een ontspannen vakantie.

Drie stranden in één baai

Ondanks dat het dus slechts een klein dorp is, beschikt Portinatx wel over drie verschillende stranden
- S’Arenal Gran, S’Arenal Petit en Playa Porto
- waarvan de eerste het grootste en meest centraal gelegen strand in de baai is. Alle drie de stranden zijn perfect geschikt voor een verkoelende duik in het zeewater, maar ook voor het beoefenen van watersporten. Snorkelen is hier bijvoorbeeld echt een aanrader. Het onderwaterleven is adembenemend met de meest kleurrijke vissen en prachtig koraal. Het water is hier overigens zó helder dat je ook ‘gewoon’ zwemmend al heel wat moois onder de waterspiegel kunt zien. En zelfs vanaf de waterfietsen die je hier kunt huren, krijg je al een goed beeld van de lokale onderwaterwereld.

Fietsen en wandelen

Historische bezienswaardigheden kent Portinatx amper, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de natuur die het voormalige vissersdorp omringd. Een omgeving die zich perfect leent voor een fietstocht of een mooie wandeling. Zo kun je hier bijvoorbeeld een wandeling maken naar de blauw-wit gestreepte Punta Moscarter, de hoogste vuurtoren van de Balearen.

Afstand is relatief

Enig minpuntje van Portinatx is volgens een aantal mensen dat het ‘helemaal’ in het noorden ligt. Minder centraal dus dan sommige andere badplaatsen. Er gaat echter gewoon een bus rechtstreeks naar Portinatx en met je (huur)auto sta je in iets meer dan een half uur midden in Ibiza Stad. Afstand is relatief, toch, helemaal tijdens je vakantie...

Sfeer, natuur en prachtige stranden

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Morris Dancing
Morris Dancing
Ibiza Bruist

Dansa de la Mort
Dansa de la Mort
Ibiza Bruist

Scoppio del Carro
Scoppio del Carro
Ibiza Bruist

Smigus-dyngus
Smigus-dyngus
Ibiza Bruist

Paasvuur
Paasvuur
Ibiza Bruist

The Olive
The Olive
Ibiza Bruist

Bon Sol Prestige
Bon Sol Prestige
Ibiza Bruist

Montesol Experimental
Montesol Experimental
Ibiza Bruist


Sa Vida
Sa Vida
Ibiza Bruist

Calma
Calma
Ibiza Bruist

Pikes
Pikes
Ibiza Bruist

Paradise Lost
Paradise Lost
Ibiza Bruist



Hoge Brug (Breda)
Hoge Brug (Breda)
Ibiza Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).