BRUISENDE COLUMN

Rijd jij al elektrisch?

Rijd jij al elektrisch?

30-11--0001

Ze bepalen langzamerhand steeds meer het straatbeeld: elektrische auto’s. En ook de bijbehorende laadpalen lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Hoe je het ook wendt of keert, elektrisch rijden is de toekomst.

De voordelen winnen het steeds vaker van de nadelen

Overheersten slechts enkele jaren geleden voor veel mensen nog de nadelen van elektrisch rijden
- traag, duur in aanschaf, zeer beperkt bereik, et cetera
- inmiddels gaan de ontwikkelingen zo hard in deze sector dat het merendeel van de vroegere nadelen al niet meer van toepassing is. En de paar nadelen die nog wel bestaan, verliezen het steeds vaker van de voordelen.

Actieradius

Inderdaad, met een volledig elektrische auto kun je minder ver rijden dan met de meeste ‘gewone’ auto’s voor je weer moet tanken (hoewel de actieradius van de nieuwste modellen steeds groter wordt). Maar doordat er door het hele land heen steeds meer laadpalen komen én steeds meer snellaadstations, hoeft dit geen probleem te zijn. Tenzij je bijvoorbeeld voor je werk dagelijks heel veel kilometers moet maken. Maar dan zou je ook nog kunnen kiezen voor een (plug-in) hybride auto waarmee je behalve elektrisch ook gewoon op brandstof kunt rijden.

Prijs

Wat ook klopt, is dat de meeste elektrische auto’s nog wat duurder zijn dan de ‘gewone’ auto’s, hoewel er de laatste tijd in het wat goedkopere segment steeds meer modellen bijkomen. Daar tegenover staat dat je met een elektrische auto geld bespaart doordat deze over het algemeen lagere kosten heeft voor onderhoud en ook het ‘tanken’ is goedkoper, vooral als je dat thuis of op je werk doet.

Beter voor het milieu

Het belangrijkste voordeel van elektrisch rijden hebben we nog niet eens genoemd: het is beter voor het milieu! Elektrische auto’s stoten namelijk geen CO2 uit. Er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt en er is geen vervuilende uitstoot. Nog wat andere voordelen: een elektrische auto is stiller, de fiscale voordelen zijn erg interessant, elektrische auto’s trekken snel(ler) op en je hoeft nooit meer de verleidingen bij een tankstation te weerstaan, want ‘tanken’ doe je voortaan gewoon thuis!

Overweeg jij ook om elektrisch te gaan rijden? Op www.nederlandbruist.nl vind je ook bij jou in de regio ondernemers die je daarover kunnen adviseren.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen