bruisende zaken

Grafdoeken, een klein beetje verlichting in moeilijke tijden

Grafdoeken, een klein beetje verlichting in moeilijke tijden

01-09-2020

Misschien is dit de eerste keer dat u leest over ‘grafdoeken’. Voor Patrick Lieberwirth van LEBIE tuin- en grafonderhoud zijn zij echter dagelijkse kost. Wat is een grafdoek precies? Patrick legt uit: “Wanneer iemand ter aarde besteld wordt, dan is het graf de eerste periode na de uitvaart vaak ‘kaal’. Er zit immers een levertijd op grafplaten en grafzerken.

Het graf van een dierbare bezoeken is toch al een erg emotionele aangelegenheid,  als het graf er dan de eerste periode kaal bij ligt, dan is dat erg onaangenaam.  LEBIE maakt echter grafdoeken die over het graf gespannen worden.

Uitgevoerd in weerbestendig pvc-zeil, met daarop een fullcolour print

Het is geheel aan de nabestaanden wat zij graag willen zien op het grafdoek. Denk aan de naam, geboorte- en sterfdatum van de overledene, een mooie foto erbij van ofwel de overleden dierbare, of iets anders moois, bijvoorbeeld een engel, of als het een kindergraf betreft, een knuffelbeer.”

Volledig op maat gemaakt, naar wens van de klant

LEBIE werkt samen met een vaste ontwerper en drukker voor de grafdoeken, waardoor de kwaliteit van hetgeleverde perfect is. Patrick antwoordt: “In principe kennen we twee veel voorkomende maten voor volwassen graven en twee maten voor kindergraven. Daarnaast hebben we ook vierkante doeken voor urnengraven uiteraard. Aangezien het ontwerp toch voor elk doek uniek is, kunnen we ook de maatvoering aanpassen. We werken ook in opdracht voor uitvaartondernemingen, die het fijn vinden om grafdoeken als extra service aan hun klanten te kunnen aanbieden. Zo bieden wij ook de mogelijkheid aan het grafdoek van te voren in een staand buizenframe te spannen wat zodoende de aankleding versterkt bij ingang of ontvangstruimte.

Full service zonder zorgen

De kracht van LEBIE schuilt in het volledig ontzorgen van de nabestaanden. Het grafdoek wordt door Patrick zelf gemonteerd boven het graf. “Daarmee ontlasten we de familie van de overledene, die op dat moment echt tijd nodig heeft om alles te verwerken”, aldus Patrick. Dat geldt ook voor het grafonderhoud dat door LEBIE wordt aangeboden.

“Ik bied overzichtelijke onder- houdspakketten voor graven aan. Wanneer men het graf van een dierbare bezoekt, is het prettig als dit er mooi bijligt en men even een moment van bezinning kan pakken, zonder eerst aan het schoonmaken en tuinieren te moeten beginnen. Men kan bij ons contracten afsluiten voor grafonderhoud en erop rekenen dat een graf er continu verzorgd uitziet.”

 

Meer info? Neem contact op met Patrick Lieberwirth 06-145 044 83

Jan Hollanderstraat 18, Eindhoven | +31 6 145 044 83 | info@lebie.nl | www.lebie.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10835 Kindermassage Best