Bruisende Zaken

Een afscheid in de natuur op natuurbegraafplaats Huis ter Heide

Een afscheid in de natuur op natuurbegraafplaats Huis ter Heide

17-03-2023

Natuurbegraven is sterk in opkomst in Nederland. Maar wat is natuurbegraven nou precies en waarom kiezen steeds meer mensen hiervoor? Hoe ziet een uitvaart op een natuurbegraafplaats eruit en wat zijn de mogelijkheden bij een afscheid in de natuur? Waarmee houd je rekening, hoe maak je een uitvaart persoonlijk en welke duurzame keuzes zijn er? Om antwoord te geven op deze vragen organiseert natuurbegraafplaats Huis ter Heide op zaterdag 25 maart van 10.00 tot 16.00 uur een groene inspiratiedag.

Rust en ruimte

Een natuurbegraafplaats is een natuurgebied waar begraven in de natuur mogelijk is. Je kunt hier een eeuwigdurend natuurgraf kopen, dat altijd onderdeel van de natuur zal blijven. ‘Nooit geweten dat het zo ook kan’, is een veelgehoorde reactie van mensen die een uitvaart bijwonen op de natuurbegraafplaats. Ze doelen vaak op de rust en ruimte die ze ervaren, op de persoonlijke invulling en op de prachtige omgeving. Wil je meer weten over natuurbegraven en duurzame uitvaarten? Kom naar de groene inspiratiedag. Laat je informeren tijdens een lezing en ontdek de natuur tijdens een van de wandelingen.

 

Wat kunnen mensen deze dag verwachten?

  • Ga mee met een rondwandeling over de natuurbegraafplaats
  • Kom naar een lezing over natuurbegraven en hoor meer over de mogelijkheden voor een afscheid in de natuur
  • Laat je informeren over manden, kisten, wades en urnen
  • Woon een lezing bij over duurzame uitvaarten
  • Bekijk de mycelium kist van Loop (‘levende schimmelkist’)
  • Bekijk een voorbeeldgraf en een voorbeeldurnengraf

 

Vanaf 10.00 uur staat de koffie en thee klaar en informeren de medewerkers van de natuurbegraafplaats je in een open en ontspannen sfeer. Aanmelden voor de groene inspiratiedag kan via: www.huisterheide.nl/inspiratiedag Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Natuurbegraafplaats Huis ter Heide, Middelstraat 1, 5176 NH De Moer, 013-3033120 , contact@huisterheide.nl, www.huisterheide.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10741 Gerdi's Balans