column

Heb jij last van het  Prikkelbare Darm Syndroom?

Heb jij last van het Prikkelbare Darm Syndroom?

01-03-2024

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is de meest voorkomende oorzaak van darm- en maagklachten. Veel voorkomende klachten zijn: buikpijn, een opgeblazen buik, winderigheid, diarree en/of obstipatie en vermoeidheid. PDS kan plotseling ontstaan, vaak getriggerd door stressvolle gebeurtenissen zoals ziekte, infectie, medicatie, veranderingen in leefstijl of emotionele gebeurtenissen.

Levenslang?

Mensen krijgen vaak te horen dat ze maar moeten leren leven met het Prikkelbare Darm Syndroom en de bijbehorende klachten. Gelukkig is het zo dat er verschillende opties zijn om de buikklachten te verminderen. Dit is afhankelijk van de oorzaak. Je kunt zelfs van je klachten afkomen.

Oorzaken van PDS

PDS kent niet één specifieke oorzaak en daarom is er ook geen algemene behandeling mogelijk. Om de oor-zaak van de klachten te kunnen achterhalen zal er eerst onderzoek gedaan moeten worden van darmen, bloed en intoleranties om daarna een behandelplan om maat te kunnen maken.

Factoren

Factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van PDS-klachten zijn onder andere de verstoring van de darmflora, een bacterie, parasiet of candida, een probleem met bepaalde voeding of met de vertering van voeding of een combinatie van factoren.

Wil je weten wat de oorzaak van jouw PDS is en wil je van jouw klachten af? Maak dan afspraak en blijf hier niet onnodig langer mee rondlopen.

Wil je eerst meer informatie of ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Praktijk voor orthomoleculaire therapie en vitaliteitscoaching 06-14640152 info@vitcoaching.nl www.vitcoaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere