bruisende zaken

Parodontitis

Parodontitis

01-01-2022

Een tandvleesontsteking die verder gaat dan het tandvlees. Niet iedereen heeft ervan gehoord, maar het komt vaker voor dan je denkt, mede doordat je er zelf weinig van merkt.

Parodontitis is een chronische, vergevordere ontstekingsziekte van het tandvlees en het kaakbot rondom de tanden, veroorzaakt door bacteriën die in de tandplak zitten. Wanneer er zich tandplak op de tanden vormt en dat niet goed wordt schoongemaakt, kan tandplak verharden. Dan heet het tandsteen en kun je het niet meer zelf schoon krijgen. Het ruwe tandsteen zorgt voor een extra ophoping van bacteriën in je pocket: dat is de ruimte tussen je tandvlees en de tand/kies. Wij vergelijken de ontstane situatie soms met een gracht. Je tand is een mooi kasteel, je pocket een soort slotgracht. Als het water niet stroomt, slibt de gracht dicht en houdt het reinigend vermogen op, waardoor het water steeds viezer wordt. Dat is wat er als het ware gebeurt bij parodontitis.

Voor parodontitis is niet één specifieke oorzaak aan te wijzen. Maar zonder bacteriën ontstaat er geen parodontitis en daarom is een goede mondhygiëne van het allergrootste belang. Wij helpen u graag met tips om uw gebit beter te reinigen. Verder kunnen wij (samen met uw hulp) de parodontitis terugdringen.

U kunt bij ons terecht zonder verwijzing en nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

Uw behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende tandartsverzekering.

Heijermansstraat 143-A 1502 DJ Zaandam 075-6414653 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)