Column

De zoete decembermaand

De zoete decembermaand

01-12-2020

Alle lekkernijen van de maand december zijn niet alleen slecht voor onze lijn, maar ook ons gebit heeft er onder te lijden. Vooral de zoete tussendoortjes zijn een aanslag op het glazuur. Maar ook frisdrank, vruchtensap, yoghurtdrank en wijn bevatten veel suikers en zuren die het glazuur aantasten. Deze zuren zitten ook in light frisdranken. Er is dus in december meer kans op gaatjes en gebitsslijtage (erosie).

De kans op gaatjes en erosie is kleiner wanneer u 3 hoofdmaaltijden en maximaal 4 keer iets tussendoor eet of drinkt. Dan krijgt uw gebit voldoende kans om zich te herstellen. Ook goed poetsen is natuurlijk van belang. Wacht met tandenpoetsen tenminste een uur na het eten of drinken van ‘zuur’. De borstel en tandpasta hebben namelijk een schurende werking die het glazuur ‘wegpoetsen’.

Een goede gewoonte is om altijd voor het poetsen te spoelen met water.

Een goed voornemen voor januari is dus: een bezoekje aan de mondhygiënist. Uw bezoek wordt geheel of gedeeltelijk uit uw aanvullende tandartsverzekering vergoed.

Wij wensen u, ondanks de maatregelen rondom het coronavirus, fijne feestdagen.

Heijermansstraat 143-A 1502 DJ Zaandam 075-6414653 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)