Adverteren werkt!

bruisende zaken

Een dagje of weekendje Drenthe

Een dagje of weekendje Drenthe

28-09-2020

Ben je liefhebber van natuur, rust, wandelen of fietsen? Dan kan een dagje of weekendje naar Drenthe absoluut geen kwaad voor je! Drenthe is een prachtige provincie met mooie Nationale Parken, zoals het Drents-Friese-Wold, Dwingelderveld en het Drentsche AA.

Vooral de hunebedden, waar de provincie om bekend staat, zijn zeker een bezoekje waard.

Daarnaast kent Drenthe ook een zeer boeiende historie en traditie, zoals de hunebedden en Bartje. Het jongetje dat in een arm gezin opgroeide in Drenthe, met de bekende tekst: “Ik bid niet veur brune bonen!”. Ook biedt Drenthe jaarlijks groot spektakel tijdens de TT van Assen, waar motorliefhebbers maar al te graag op af komen! Kortom, kom Drenthe ontdekken! Liever overnachten en Drenthe verder ontdekken? Wellicht is een huisje huren in Drenthe voor jullie een goed idee!

Wat voor leuke bezienswaardigheden zijn er te vinden in Drenthe?
Drenthe, gelegen tussen de provincies Groningen en Overijssel, beschikt over vele bezienswaardigheden voor een gezellig dagje uit met uw gezin, familie of vrienden. Je vindt er van alles, van monumenten, kerken, tuinen musea tot attractieparken, dierentuinen en kastelen. Vooral de hunebedden, waar de provincie om bekend staat, zijn zeker een bezoekje waard.

  1. Breng een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger en ga terug naar de tijd waarin de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. De hunebedden werden toentertijd gebruikt als grafmonumenten en zijn nu nog steeds te bewonderen in het Drentse landschap. Ervaar hoe onze voorouders leefden in hun boerderijtjes, bezichtig de exposities over de ijstijd en prehistorie, maak een wandeling door de 150.000 jaar oude geschiedenis, of bewandel het blotevoetenpad. Tevens organiseert het Hunebedcentrum regelmatig leuke activiteiten voor zowel jong als oud;
  2. Gezellig met het hele gezin een dagje naar een attractiepark, dierentuin, speeltuin of outdoorcentrum, u vindt het allemaal in Drenthe. Zo is de Dierentuin in Emmen een échte aanrader;
  3. Een dag naar een attractiepark? Dan is attractiepark Drouwenerzand zeker een aanrader. Het attractiepark beschikt over vele attracties zoals een indoor apenkooi, bootjes waarin u zelf kan varen, een familieachtbaan, spetterend waterplein en nog veel meer;
  4. Kamp Westerbork, het herinneringscentrum met een verschrikkelijke geschiedenis. Waar meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in de Tweede Wereldoorlog zijn getransporteerd naar werk- of vernietigingskampen. Tijdens een bezoek word je keurig bijgestaan door een gids die jullie alles vertellen kan wat er zoals gebeurde. Zeer indrukwekkend!
  5. De Nationale Parken van Drenthe bezoeken. De Drentsche AA is een beek die dwars door de Hondsrug dwarrelt en bij het volgen van de beek kom je langs prachtige esdorpjes, heidevelden en zandgronden. Of kies voor het bosachtige Drents Friese Wold dat deels door Friesland loopt, een van het grootste natuurgebied van Nederland! Er zijn verschillende bezoekerscentra te vinden, zoals in Appelscha, Diever en Hoogersmilde;

‘T Nije Hemelrijk, een schitterende plas water midden in de bossen van Gieten - Borger. In het helderblauwe water mag gratis gezwommen mag worden en ook een lekker hapje en drankje gehaald kan worden bij het restaurant. Ook leent het goed om een heerlijke boswandeling of fietstocht te doen in deze omgeving.

Wat zijn mooie wandelroutes in Drenthe?
Wil je heerlijk wandelen in Drenthe? Volg dan een van de volgende wandelroutes hieronder:

  1. 9,5 km wandelroute die start in Rolde. Loop langs de Rolder Es dwars door Rolde en Balloo. Bij de start en de finish in Rolde kan heerlijk gegeten geworden
  2. Begin in Peize aan de wandeltocht van 10 kilometer. Via deze route komt u tal van mooie gebouwen tegen. In Peize start u vlakbij de plek waar vroeger Huis te Peize gevestigd was, één van de grootste havezaten van Drenthe, stond. Langs idyllische boerderijen wandelt u het dorp uit richting De Horst.
  3. De wandelroute Gasterse Duinen begint in Gasteren en heeft een lengte van 5 kilometer. Je wandelt door  één van de mooiste heide- en stuifzandgebieden van Drenthe. Zonder meer is de ligging in het stroomdal van de Drentsche Aa prachtig. Niet geschikt voor wandelwagens en mindervaliden.

Houdt u van een uitdagende wandeling? Neem dan de wandelroute Zuiderkluft met een afstand van 19 kilometer. De start is in Beilen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

De zoete decembermaand
De zoete decembermaand
De Zaanstreek Bruist

Start 2021 goed!
Start 2021 goed!
De Zaanstreek Bruist

De oplossing is Mentorschap.
De oplossing is Mentorschap.
De Zaanstreek Bruist


Als vader niet  meer kan praten...
Als vader niet meer kan praten...
De Zaanstreek Bruist

Weetjes over de tandenborstel
Weetjes over de tandenborstel
De Zaanstreek Bruist


Als vader niet meer kan praten…
Als vader niet meer kan praten…
De Zaanstreek Bruist


Meer dan opvang alleen!
Meer dan opvang alleen!
De Zaanstreek Bruist


Stoptober ook goed voor het gebit
Stoptober ook goed voor het gebit
De Zaanstreek Bruist

Oma gaat op reis
Oma gaat op reis
De Zaanstreek Bruist

Meer dan opvang alleen!
Meer dan opvang alleen!
De Zaanstreek Bruist

Meer dan opvang alleen!
Meer dan opvang alleen!
De Zaanstreek Bruist

Zelfvertrouwen moet je bouwen
Zelfvertrouwen moet je bouwen
De Zaanstreek Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).