bruisende zaken

3 tips om met de inflatie om te gaan

3 tips om met de inflatie om te gaan

01-05-2022

De inflatie was mede door de coronacrisis en het tekort aan woningen in Nederland al enorm hoog. Toen begin van het jaar ook nog eens de oorlog in Oekraïne begon, werd er nog eens gloeiendhete olie op het vuur gegooid. De inflatiecijfers stijgen in een zeer rap tempo. We betalen meer bij de supermarkt, het benzinestation en om nog maar te zwijgen over de energieprijzen. Dat voelt iedereen. Gemiddeld gaan we er maandelijks zo’n 100 tot 200 euro op achteruit ten opzichte van een jaar geleden.

Het lijkt misschien alsof we niets anders kunnen doen dan lijdzaam toekijken hoe ons geld verdwijnt. Gelukkig is dat niet het geval. Er zijn namelijk nog genoeg manieren om het effect van de inflatie zoveel mogelijk te verzachten. We zullen het allemaal blijven voelen, maar het is niet de bedoeling dat dit je in de financiële problemen brengt. Met de volgende drie tips weet jij slimmer met de inflatie om te gaan en zo de financiële pijn te verzachten. 

1. Los leningen af 


Sparen is mede door de inflatie nog minder aantrekkelijk geworden. Met een persoonlijke lening doe je het echter best goed. In feite los je immers maandelijks een stuk minder af. Hierbij moet echter wel rekening worden gehouden met het rentetarief en het feit dat geld lenen ook minder waard is dan enkele jaren geleden. 

Wie echt wilt besparen op de maandelijkse lasten, doet er dan ook goed aan om de leningen zo snel mogelijk af te lossen of over te sluiten. Wellicht heb je tijdens de coronacrisis meer gespaard dan anders waardoor je de leningen nu vroegtijdig kunt aflossen. Dit is een goede manier om snel wat extra geld over te houden. Wellicht lost dit zelfs het verschil in koopkracht op. 

2. Gebruik alternatief vervoer 


Autorijden is duurder dan ooit. Het is tegenwoordig niet leuk meer om te tanken. Ook mensen die Diesel rijden hebben nog maar weinig financieel voordeel. Daarom is het verstandig om de auto wat vaker te laten staan. Zo kun je eenvoudig extra veel geld besparen. Kies er bijvoorbeeld voor om te carpoolen naar het werk, pak het openbaar vervoer of neem eens wat vaker de fiets mee. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook nog eens voor het milieu. 

Er zijn zelfs mensen die de auto volledig wegdoen en een elektrische fiets kopen. Op die manier kunnen ze gemakkelijker grote afstanden afleggen en ondertussen veel geld besparen. 

3. Krijg meer inzicht in je uitgaven 


Het is misschien een hele saaie en vervelende boodschap, maar wel héél belangrijk. Controleer je uitgaven nog eens extra goed. Veel mensen hebben geen idee wat er precies elke maand uit gaat. Ze betalen hun vaste lasten en leven vervolgens met de dag. De kleine bedragen worden veelal niet bijgehouden. Dit terwijl juist deze aantikken. Daarom is het goed om meer inzicht te krijgen in je financiële plaatje. Schrijf maandelijks trouw op wat er precies in komt en wat er uit gaat. Zo zie je al snel waar je eventueel zou kunnen besparen en hoeveel je eigenlijk zou moeten kunnen sparen. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11154 Diana's Nutrition coaching