bruisende zaken

Heb jij te maken met een conflict op de werkvloer?

Heb jij te maken met een conflict op de werkvloer?

01-01-2022

Je zit er niet op te wachten dat een werknemer zich ziek meldt, ongelukkig is op de werkvloer en de sfeer ver te zoeken is. Een conflict waar je zelf niet meer uit komt met elkaar.

Als organisatie mediator kun je mij inschakelen bij conflicten op de werkvloer. Tussen collega’s onderling of tussen een werkgever en een werknemer.

Zowel voor de werknemer als voor de werkgever zijn dit ingrijpende situaties. Ik ken werknemers die hun bed niet meer uit willen komen en werkgevers die de situatie niet meer kunnen overzien.

Wat mag je dan nog wel doen als werkgever en waar moet een werknemer zich aan houden? Hoe krijg je een werknemer weer aan het werk na een conflict of is het beter dat jullie afscheid van elkaar nemen? En als je uit elkaar gaat, hoe regel je dan alles netjes met elkaar? Vaak krijgt een werknemer via de bedrijfsarts te horen dat mediation wordt geadviseerd. Dan ben je als werkgever verplicht om een gecertificeerde MfN-mediator in te schakelen. Laat mij je dan helpen.

Zodra beide partijen het erover eens zijn dat ik mag worden ingeschakeld, ga ik aparte gesprekken aan. In een 1-op-1 gesprek met zowel de werknemer als de werkgever vraag ik wat er precies speelt. Het mooie aan mediation is dat alles wat op tafel komt, vertrouwelijk blijft. Daar tekenen jullie ook voor in een mediation overeenkomst.

Slapeloze nachten komen maar al te vaak voor en conflicten geven nu eenmaal spanning. Voor beide partijen is het ook altijd fijn om echt even je hart te kunnen luchten. Zo weten jullie zeker welke kant jullie op willen en kan ik jullie daarin begeleiden. Waar zit nu precies het probleem en is dat ook zo bij de ander? Of je nu bij elkaar blijft of afscheid neemt van elkaar, de wereld is klein en dan zou het toch mooi zijn om op goede voet met elkaar te staan?

Heb jij een conflict op je werk? Neem dan contact op voor begeleiding bij jullie conflict met arbeidsmediation. Wacht er niet te lang mee, hoe eerder je duidelijke afspraken met elkaar kunt maken, hoe sneller je verder kunt en er weer rust ontstaat.

Miranda van ’t Hoff | Arnhem, Gelderland | 06-29428641 | www.holthoffmediation.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11010 - Mareike Engels Beauty Expert