bruisende zaken

Samen werken aan een oplossing

Samen werken aan een oplossing

01-01-2021

Maar al te vaak wordt bij conflictsituaties de stap naar een advocaat gezet, aldus MfN-registermediator Miranda van ’t Hoff. “Absoluut niet altijd nodig”, is haar overtuiging. “In veel gevallen kan mediation een uitkomst bieden.”

Mediation met hart voor kinderen

“Bij mediation wordt vaak alleen gedacht aan echt- scheidingssituaties”, vertelt Miranda, eigenaresse van HoltHoff Mediation. “Maar het kan bij zo veel meer situaties worden ingezet, in principe bij relaties in de breedste zin van het woord, van zakelijk tot privé. Onder begeleiding van een mediator gaan de partijen het gesprek met elkaar aan om orde op zaken te stellen en er zo op een positieve manier samen uit te komen.”

Focus op onderwijs

Bijzondere focus heeft voor Miranda het onderwijs. “Ook daar wordt tegenwoordig de stap naar advocaten veel te snel gezet. Bijvoorbeeld bij conflicten tussen ouders en docenten, of binnen het bestuur. Conflictsituaties die de aandacht wegnemen van waar het binnen het onderwijs eigenlijk allemaal om draait: de leerlingen. En daar kom ik om de hoek kijken. Ik ben ervoor om conflictsituaties op te lossen voor de kinderen, zodat zij niet de dupe worden van problemen die spelen op school.”

Kom er samen uit

Waarom je een beroep zou moeten doen op een mediator, mag volgens Miranda duidelijk zijn: “Conflicten hoef je niet altijd uit te vechten. Als beide partijen daarvoor openstaan, kun je er vaak ook op laagdrempelige wijze samen uitkomen.” En waarom je dan specifiek voor haar moet kiezen als mediator? “Het geeft mij voldoening om mensen te kunnen helpen. Daar doe ik dan ook mijn uiterste best voor, op persoonlijke en invoelende wijze. Bovendien weet ik waar ik het over heb. Niet alleen doordat ik officieel geregistreerd mediator ben, maar ook door mijn achtergrond als jurist en doordat ik in mijn leven zelf eveneens de nodige conflictsituaties heb meegemaakt.”

Ben je benieuwd of ik ook iets voor jullie kan betekenen?

Neem dan vooral contact met mij op.

Miranda van ’t Hoff | Hortensialaan 1A, Huissen | 06-29428641 | www.holthoffmediation.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering