column

Het is weer zomer!

Het is weer zomer!

01-08-2023

De temperaturen stijgen en ook huisdieren kunnen last krijgen van de warmte. Honden kunnen niet zweten zoals wij en sommigen hebben ook nog een vacht die isolerend werkt. Honden kunnen alleen hun warmte kwijt door te hijgen en via de voetzolen. Wanneer dit niet voldoende lukt of het te warm is, kan een hond oververhit raken.

Tips om uw hond koel te houden: Laat uw hond niet op een warme ondergrond lopen, asfalt, tegels en zand kunnen erg warm worden en zelfs de voetzolen van uw hond verbranden! Zorg voor een plek met veel schaduw. Is het binnen koeler dan buiten, houdt dan uw hond binnen. Zorg altijd voor voldoende water Laat je hond niet achter in de auto, caravan/tent of schuurtje met plat dak Ga niet fietsen met uw hond en wandel korte stukjes. Wandel het liefst bij warm weer ’s ochtends vroeg of aan het einde van de dag.

Zwemmen kán voor verkoeling zorgen. Let wel op dat uw hond niet te veel water binnenkrijgt. Daarnaast vergt zwemmen veel inspanning, en daar kan uw hond het weer warm van krijgen. Pootje baden (om zo de voetzooltjes af te laten koelen) kan al voor een fijne verkoeling zorgen! Geniet van de vakantie!

Om deze redenen kiest u voor AniCura Dierenkliniek Oss

Het belang van uw huisdier staat bij ons altijd voorop, want wij luisteren echt naar de mensen die in onze kliniek komen, aldus onze klanten. Met dat vertrouwen gaan we dan ook heel zorgvuldig om.

Supervriendelijke medewerkers met een groot inlevingsgevoel. Theo Top mensen met hart voor dieren. Jos Ze zijn heel bekwaam, erg lief voor dieren en stellen de baasjes ook gerust. Weten heel goed waarover ze praten, erg professioneel. Merlin Goede medische hulp voor onze dierbaarste huisgenoten. MartijnHet aller-belangrijkste vinden we de zorg voor uw huisdier én voor u.

Obrechtstraat 2, Oss 0412-656767 | oss@anicura.nl www.anicura.nl/oss

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere