column

Ayurveda – India

Ayurveda – India

28-06-2023

Ayurveda is de leef-, en geneeswijze van India, deze geneeswijze is 5.000 jaar oud en is inmiddels tot de WHO toegelaten. Eeuwenoude kennis wordt nu met wetenschappelijk onderzoek bewezen.

Eén van de grote pijlers van Ayurveda is Pancha Karma; dit is een diepe reinigingsmethode die de mensen in India allemaal 1x per jaar zelf doen. In januari 2023 was ik met een groep van 8 mensen naar India voor een Pancha Karma. Er waren chronisch zieken bij en mensen met algemene klachten en gezonde mensen. Iedereen had enorm veel baat bij deze reiniging. 

Na de reiniging gaat men de weefsels weer voeden en opbouwen; we kwamen als herboren terug. Nog steeds merk ik dagelijks hoe soepel ik ben sinds mijn behandelingen daar. De behandelingen bestaan voornamelijk uit oliemassages in diverse vormen. Oliebegietingen over het lichaam, oliebegietingen over het hoofd, oogbehandelingen, voorhoofdholtebehandelingen, etc.

Iemand met schildklierklachten die veel vocht vasthield was in 2 weken het teveel aan vocht kwijt en daardoor 10 kg lichter. Iemand met enorme stress-, en overgangsklachten raakte haar hitte kwijt.

Januari 2024 gaan we weer. Als je interesse hebt weet je me te vinden. Maar eerst komt onze Indiase dokter Shubhangee naar Nederland. De eerste week van oktober kun je een consult bij haar nemen, een lezing volgen over hoe je gezond kunt blijven met Ayurveda, een Ayurvedische kookworkshop volgen, een lezing over Zwangerschap en Post Partum, etc.

Kijk op www.audesapere.nl/een-week-vol-ayurveda

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08883 Boetiek 24