column

  Ayurveda kan helpen bij je schildklierklachten

Ayurveda kan helpen bij je schildklierklachten

01-06-2020

Ayurveda is een vijfduizend jaar oude genees- en leefwijze die voornamelijk beoefend wordt in Aziatische landen zoals Inda, Nepal en Sri Lanka. Vanuit Ayurveda kijk je altijd naar de hele mens, meestal begint een verstoring in de spijsvertering en kruipt het langzaam naar de weefsels en organen.

Klachten van de schildklier kunnen onder andere zijn:
• te traag werkende schildklier hierbij is meestal Kapha of Vata verstoord
• te snel werkende schildklier hierbij is vaak Vata of Pitta verstoord Alles bestaat uit vijf elementen, zo ook de mens: Aarde, Water, Lucht, Ether en Vuur. De ene mens heeft meer Aarde + Water, de ander heeft meer Water + Vuur of Lucht en Ether. Wanneer je veel Aarde + Water hebt, noemt men dat Kapha en heb je de neiging om traag te reageren, maar wel met veel aandacht (liefde) voor de ander. Deze neigt vaak naar een hypothyreoïdie of hashimoto. Water-Vuur type is Pitta en wordt vaak vergeleken met een Tijger, vol vuur en recht op het doel af. Deze persoon neigt vaak naar diarree en zenuwachtig reageren. Hyperthyreoïdie. Lucht-Ether type is de Vata, neigt naar kou, constipatie, nerveusheid en vooral wisselende stemming. Ook haaruitval speelt vaak een rol. Hypo of Hyper, dat kan beide kanten op.

We pakken de schildklierklachten aan met voeding, kruiden, yoga en zodra het weer mogelijk is om te masseren, doen we vooral hoofdmassages.

Aude Sapere is een praktijk voor Klassieke Homeopathie in Uden. Ook voor een compleet detox-programma en lifestyle coaching ben je bij ons aan het juiste adres.

Nistelrodeseweg 9A, Uden 06 10 75 95 34 josephinebroeders@gmail.com www.audesapere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt