BRUISENDE COLUMN

Mooi aan tafel

Mooi aan tafel

30-11--0001

De maand december staat in het teken van eten, heel veel eten. Heerlijke gerechten, mooie wijnen en een goede sfeer zijn de juiste ingrediënten voor een perfecte avond met familie, vrienden of zakenrelaties. Hoe hoort eigenlijk de tafel gedekt te zijn?

Bestek

Voor het neerleggen van het couvert zijn er een aantal gouden regels. Werk van buiten naar binnen en leg messen en lepels rechts, vorken links en het dessertbestek boven het bord. Leg, om ongelukken te voorkomen, messen altijd met de snijkant naar het bord en vorken en lepels met de holle kant naar boven. Let er ook op dat het bestek goed schoon en gepoetst is.

Borden

In het midden staan de borden van groot naar klein opgestapeld, op twee vingers van de rand van de tafel. Het kleinste bord dient voor de salade. Het hoofdgerecht kan op een voorverwarmd bord apart worden geserveerd. Mooi is een groot onderbord in de stijl van de tafel. Linksboven staat een klein bordje voor het (stok)brood vooraf, met een botermesje.

Glazen

De glazen staan rechtsboven. Het aantal moet gelijk zijn aan de verschillende te serveren dranken. Het eerst te gebruiken glas het meest rechts, het laatst te gebruiken het meest links. Weer links van dit rijtje staat eventueel een waterglas. Als je het helemaal correct wilt doen, haal dan bij het serveren van de tweede wijn de glazen van de eerste wijn weg.

Servet

Serveer je soep, dan ligt het servet links naast de vorken. Anders kan het servet op het bord worden gelegd. Het servet kun je mooi vouwen of in een servetring rollen.

Ook een onvergetelijke kersttafel? Op www.belgiebruist.be vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

‘Maar hoe dan? - Ons lichaam, open boek.’
‘Maar hoe dan? - Ons lichaam, open boek.’
De Belgische Grensstreek Bruist

Kom in contact met jezelf
Kom in contact met jezelf
De Belgische Grensstreek Bruist


Groep Alpha nv: Úw verzekeringsmakelaar
Groep Alpha nv: Úw verzekeringsmakelaar
De Belgische Grensstreek Bruist

Vier je rondingen!
Vier je rondingen!
De Belgische Grensstreek Bruist

MFC DE BIEZEN
MFC DE BIEZEN
De Belgische Grensstreek Bruist

DE VOGELTJESMARKT
DE VOGELTJESMARKT
De Belgische Grensstreek Bruist

esthetiq
esthetiq
De Belgische Grensstreek Bruist

Via Montenapoleone – Milaan, Italië
Via Montenapoleone – Milaan, Italië
De Belgische Grensstreek Bruist

Oxford Street – Londen, VK
Oxford Street – Londen, VK
De Belgische Grensstreek Bruist

Fifth Avenue – New York City, VS
Fifth Avenue – New York City, VS
De Belgische Grensstreek Bruist

Champs-Élysées – Parijs, Frankrijk
Champs-Élysées – Parijs, Frankrijk
De Belgische Grensstreek Bruist

Camping Getaway
Camping Getaway
De Belgische Grensstreek Bruist

Brasserie ‘t Graan
Brasserie ‘t Graan
De Belgische Grensstreek Bruist

Café Onder Den Toren
Café Onder Den Toren
De Belgische Grensstreek Bruist

Patisserie Damoiseaux
Patisserie Damoiseaux
De Belgische Grensstreek Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10974 - Dartshop Essen