bruisende zaken

Uniek, tastbaar en betekenisvol

Uniek, tastbaar en betekenisvol

01-09-2021

Een levensecht 3D-kunstwerk van je handen, een paar babyvoetjes of bijvoorbeeld een zwangere buik. “Een zeer tastbaar, uniek en betekenisvol geschenk voor jezelf of voor iemand anders”, aldus Francine Lamers, eigenaresse van Atelier Making Memories. “Zowel als het om verdrietige als om vrolijke aangelegenheden gaat.”

Creatief als ze al haar hele leven is, was het werken met gips en het maken van afdrukken Francine allesbehalve vreemd. “Toen ik op het punt kwam dat ik mijn creatieve en kunstzinnige kant meer tot uiting wilde laten komen, besloot ik mij dan ook verder te gaan verdiepen in bodycasting, oftewel het maken van een 3D-kunstwerk op ware grootte.” Haar eerste project was een gieting van haar eigen hand samen met de poot van haar hond. “En het resultaat was zo levensecht en indrukwekkend, dat ik mij realiseerde hoe graag ik zoiets had willen hebben van mijn overleden vader, met wie ik een zeer hechte band had. Van daaruit is het balletje verder gaan rollen. Want hoe mooi is het dat ik iemand anders wel zo’n bijzonder aandenken kan geven aan een dierbare…”

Mogelijkheden

Francine benadrukt dat het weliswaar een heel dierbaar aandenken kan zijn voor de verdrietige momenten in het leven, maar zeker ook voor wanneer er iets gevierd mag worden. “De mogelijkheden met bodycasting zijn namelijk zeer uitgebreid. Van een 3D-kunstwerk van een zwangere buik tot het pootje van je kat en van handen die elkaar vasthouden tot het in een kunstwerk vastleggen van je sixpack waar je zolang voor hebt getraind, het kan allemaal en er is nog veel meer mogelijk. Voor elk moment is wel een uniek bodycasting kunstwerk te maken en dat doe ik dan ook met ontzettend veel passie en plezier, elke keer weer.” Benieuwd naar de mogelijkheden van bodycasting of wil jij deze techniek ook zelf aanleren tijdens een cursus? Neem dan eens een kijkje op www.ateliermakingmemories.nl of neem meteen contact op met Francine.

Eigenaar: Francine Lamers | Meester Bierensweg 55, Prinsenbeek | 06-54357135 | www.ateliermakingmemories.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik