Adverteren werkt!

bruisende zaken

Een kantoorbaan saai? Zeker niet!

Een kantoorbaan saai? Zeker niet!

18-09-2020

Vaak wordt een kantoorbaan als voorbeeld genomen voor een echt ‘saaie’ baan. Mensen vinden dat een baan waar je op kantoor zit echt niet spannend is en hoewel dat voor een deel misschien waar is, zitten er ook veel leuke en fijne kanten aan het werken op kantoor. Neem de volgende vijf voorbeelden.

Mensen die samen op kantoor werken, kennen elkaar goed, wat het extra gezellig maakt.

1: Klantcontact

Vaak betekent het bij een baan die je op kantoor uitvoert dat je wel veel in contact komt met andere mensen, waaronder klanten. Werk je bijvoorbeeld bij een webdesignbureau, dan is jouw werk volledig afhankelijk van jouw klanten. Je moet veel met mensen bellen, overleggen en ook samenwerken. Dat is dus zeker niet saai.

 

2: Gezelligheid

Als je werkt op een kantoor waar voornamelijk erg hard gewerkt wordt op een serieuze manier, is dit wellicht iets minder. Maar over het algemeen is er genoeg ruimte op kantoor waar je met collega’s kunt kletsen, even kan ontspannen met bijvoorbeeld tafeltennis of tafelvoetbal en op vrijdagmiddag samen een borrel kan drinken. Mensen die samen op kantoor werken zijn vaak hecht en kennen elkaar goed, wat het extra gezellig maakt.

 

3: De deur uit

Dat je een kantoorbaan hebt, betekent niet dat je nooit de deur uit zal gaan. Je zal heus af en toe buiten de deur een gesprek hebben, misschien moet je een keer foto’s maken ergens of ga je langs bij een klant. Het is dus echt niet zo dat je acht uur lang stil zit achter je computer.

 

4: Online gebeurt van alles

Met een computer kun je echt enorm veel. Van dingen ontwerpen en SEO teksten schrijven naar mensen helpen via een chatgesprek en reageren op e-mails. Bij een kantoorbaan denk je misschien aan ‘saai’ administratief werk, terwijl het zo veel meer kan zijn dan dat. Zoals het bewerken van video’s en het maken van een wervende poster voor een bedrijf.

 

5: Je krijgt genoeg mee

Je zit de hele dag in een ruimte met een aantal mensen. Als je zelf misschien niet zo veel hebt meegemaakt de afgelopen week, dan zijn er altijd wel collega’s die iets interessants te vertellen hebben. Dan krijg je alle leuke verhalen en roddels alsnog mee. Bovendien heb je tijdens een dag op kantoor veel tijd om na te denken over van alles en nog wat. Misschien word je er wel enorm creatief van en krijg je allerlei ideeën van dingen die je wil doen. Bovendien geeft het je momenten om na te denken over alles en kun je af en toe makkelijk een momentje rust pakken.

Het is dus echt niet zo dat je acht uur lang stil zit achter je computer.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).