bruisende zaken

Samen op weg naar  een betere gezondheid

Samen op weg naar een betere gezondheid

01-01-2021

“Als er één ding is dat het afgelopen jaar heeft duidelijk gemaakt, dan is het wel hoe belangrijk het is om aan je gezondheid te werken en daar zelf verantwoordelijkheid voor te nemen”, aldus orthomoleculair epigenetisch therapeut Lourens Kalverdijk. “In mijn praktijk kan ik mensen hierbij helpen en samen op zoek gaan naar een oplossing die bij hen past.”

Orthomoleculair epigenetisch therapeut, een hele mond vol. En ook volgens Lourens zelf een vrij onduidelijke term voor wat hij nu precies doet. “Want zo ingewikkeld hoeft het helemaal niet te zijn”, vertelt hij. “Wat ik doe? Ik kijk onder andere naar de omgeving, lifestyle, genetische aanleg en het eetpatroon. Aan de hand van een vragenlijst en een gesprek gaan we op zoek een behandelplan op maat. Mogelijk zijn extra bloed- en/of ontlastingsonderzoeken nodig om de aanpak beter te kunnen bepalen en eerder verbetering te realiseren.”

Voedingsadvies

Een behandelplan dat onder andere bestaat uit voedingsadvies. “Door het doorbreken van bepaalde voedingspatronen en het eventueel schrappen van bepaalde voedingsmiddelen, kun je namelijk al heel veel bereiken”, vertelt Lourens. “De ene keer gaat dat heel drastisch, en gaat in één keer het gehele voedingspatroon op de schop. De andere keer gaat het in kleine stapjes. Dat is geheel afhankelijk van de persoon die ik voor mij heb zitten en hoe die in het proces staat. De een heeft nu eenmaal wat meer moeite met het doorbreken van patronen dan de ander en het heeft pas blijvend effect als iemand er zelf ook helemaal achter staat. Anders is het heel moeilijk om vast te houden aan het nieuwe voedingspatroon dat ik ze voorstel.”

Beweging

Naast voeding speelt volgens Lourens ook het bewegen een zeer belangrijke rol in zijn vakgebied. “Ik adviseer namelijk meestal ook om een aantal dingen aan te passen in het bewegingspatroon. Maar ook daarvoor geldt dat dit advies voor iedereen weer anders is, geheel afgestemd op de persoon. Waar de een immers makkelijk tien kilometer kan gaan hardlopen, heeft de ander meer baat bij bijvoorbeeld yoga. Iedereen heeft nu eenmaal zijn eigen ‘lat’ en daar moet je rekening mee houden.”

Breed werkterrein

Als orthomoleculair epigenetisch therapeut heeft Lourens een zeer breed werkterrein. “Zo kan ik onder andere hulp bieden bij suikerziekte, overgewicht, fybromyalgie en allergieën, maar kun je bij mij bijvoorbeeld ook terecht als je last hebt van een burn-out, overgangsklachten en maag- en darmstoornissen.” Daarnaast beleeft Lourens eveneens veel plezier aan het werken met kinderen. “Het is zo mooi om te zien dat ik in veel gevallen als therapeut kan voorkomen dat kinderen met gedragsstoornissen zoals ADHD op den duur aan de Ritalin moeten. Mits de ouders er op tijd bij zijn natuurlijk. Dat bewijst wat mij betreft maar weer eens dat er in onze huidige maatschappij vaak veel te snel naar medicijnen wordt gegrepen terwijl er ook andere, meer natuurlijke oplossingen zijn om te zorgen dat je je weer goed voelt.”

Verstand van zaken

Deze kennis van Lourens komt overigens niet vanuit het niets. “Vanuit de passie en het begrip dat je met eten ontzettend veel kunt betekenen, heb ik ooit besloten de opleidingen Medische Basiskennis en Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut te volgen. Beide opleidingen op hbo-niveau die ik allebei met succes heb afgerond. Het geeft mij bovendien ontzettend veel voldoening om mensen te mogen helpen om zich beter te voelen. Ik blijf mij daarom ook continu verder ontwikkelen om ook daadwerkelijk zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Wat iemands hulpvraag ook is, samen gaan we op zoek naar de achterliggende oorzaak en proberen daar een oplossing voor te vinden door patronen te doorbreken en bewust de juiste keuzes te maken.”

Benieuwd of Lourens ook iets voor jou kan betekenen? Informeer dan gewoon eens naar de mogelijkheden!

Alikruik 24 | Noord-Scharwoude | 06-53785687 | Eigenaar: Lourens Kalverdijk | www.lourenskalverdijk.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding